Google+, Google’s antwoord op facebook heeft weer een volgende stap gemaakt in het integreren van google+ profielen in hun zoekmachine. Vanaf nu kijkt Google ook naar al je relaties binnen Google+ en neemt dit mee in de zoekresultaten. Zo zou je foto’s kunnen vinden van vrienden in je Google+ profiel of bijvoorbeeld aanbevelingen. Zie ook schermvoorbeeld hieronder en video helemaal onderaan deze post.

Waarom zet Google zo sterk in op Google+

In het kort komt het erop neer dat Google (en vele anderen) denkt dat het zoeken naar zaken op het internet gaat verschuiven van het klassieke zoeken naar het meer raadplegen en bekijken van product/dienst ervaringen van (verre) kennissen en vrienden.

Als je dit als uitgangspunt neemt, weet je dat Google alles zal doen om Google+ succesvol te laten zijn, of dat nu 1 jaar of 5 jaar duurt. Ten tweede zal Google zijn sterkste troeven hierbij gaan inzetten. Dus volledige integratie met producten zoals google mail en google wallet maar dus ook met Google zijn zoekmachine. Ik verwacht hierbij dat Google stapje voor stapje bedrijven met een Google+ account steeds beter vindbaar gaat maken (lees hogere positie bij zoek resultaten).  Uiteindelijk zal het noodzakelijk zijn, voor een goede vindbaarheid, om een levendig en uitgebreid Google+ account te hebben.

In dit licht is het goed om de stappen van Google in de gaten te houden en optijd te gaan denken én werken aan een Google+ strategie. Het hoeft niet per direct maar ik denk dat je dit jaar toch echt wel de eerste stappen moet zetten voor zowel grote als kleine organisaties.

ABCrm en Google+

Het is nu al mogelijk om Google+ accounts op te slaan binnen ABCrm. Zodra Google+ zijn API’s vrijgeeft (hiermee kunnen we verbinden met Google+), zullen we verder gaan en het bijvoorbeeld mogelijk maken om bij een relatie te zien wat zijn laatste berichten waren op Google+. Ook kan er gedacht worden aan meldingen van je bedrijf op het Google+ netwerk door een relatie.  Op deze manier wordt er een nog vollediger online CRM dossier opgebouwd.