Ecolumia bvba is actief in de distributie, ontwerp en installatie van verlichtingstechnologieën met de focus op LED-technologie. Het bedrijf was begin 2015 op zoek naar CRM software die op elke locatie toegankelijk moest zijn via de cloud. De onderneming heeft meerdere verkopers of agenten op de weg die in het verleden nog wel eens plotseling samen bij dezelfde klant uitkwamen. Verkopers moesten beter per regio gaan werken en online klantgegevens kunnen opslaan in een centrale database. Met de nieuwe online CRM software zouden afspraken, planningen en prognoses efficiënter en centraler moeten worden geregeld.

Koppeling met outlook en snelheid applicatie primaire vereisten voor online CRM software

Met hulp van het Nederlands Kenniscentrum werd een shortlist samengesteld. De meest vlotte en proactieve reactie tijdens het software selectietraject kwam van ABCrm die al snel een op maat gesneden demo kon laten zien. De online CRM-tools van ABCrm zijn vooralsnog primair gericht op het MKB, zelfstandigen en ZZP-ers die een pakket nodig hebben dat snel te implementeren is en dat gebruikelijke tools als Outlook en Dropbox gemakkelijk weet te koppelen. Dit laatste alsmede de snelheid van de online CRM-software waren nu juist specifieke vereisten van deze aanvrager.

Over het koppelen van applicaties met online CRM software van ABCrm

Google, Outlook agenda en E-mail kunnen aan ABCrm gekoppeld worden. Maar ook als u Microsoft 365, Outlook of een imap/pop3 server gebruikt, kunt u gegevens uitwisselen met ABCrm. In mei 2015 kondigde ABCrm ook aan dat hun online CRM systeem gekoppeld kan worden aan het online administratiepakket: e-boekhouden.nl. Gebruikers van ABCrm kunnen de koppeling activeren en vervolgens worden de NAW gegevens van klanten en debiteuren over en weer gesynchroniseerd.